Info

New or Forgotten?

Tennisschool Tom van Lijf > Info > Tenniskids

Tenniskids - Lessen voor kinderen/junioren

Deze lessen worden gegeven met aangepaste materialen (racket en bal). Tenniskids is een programma dat gericht is op de psycho-motorische ontwikkeling van het kind, waarbij rekening wordt gehouden met de belevingswereld van het kind. Tenniskids ROOD (indicatie leeftijd 5-7 jaar) heeft als doel het kind te leren tennissen in het miniveld; Bij Tenniskids ORANJE (indicatie leeftijd 7-9 jaar) zal het kind uiteindelijk op 3/4 baan kunnen tennissen; Als het kind doorgroeit naar Tenniskids GROEN (indicatie leeftijd 9-12 jaar) dan is het in staat om op de hele baan een rally te kunnen spelen. Voor meer informatie kijk op www.tenniskids.nl.

Rood, oranje en groen

Rood, oranje en groen

Tenniskids is geheel afgestemd op de leeftijd en mogelijkheden van kinderen. Daardoor leren ze het spel razendsnel spelen. Drie kleuren brengen hun vooruitgang in kaart: rood, oranje en groen. Bij iedere kleur horen andere leeftijden, baangroottes en balsoorten.

Rood

Rood

In deze eerste fase maken kinderen t/m 7 jaar kennis met het tennisspel. Ze leren de basisvaardigheden op het gebied van bewegen en coördinatie. Kinderen van 8 en 9 jaar mogen, in overleg met de trainer, kiezen of ze in rood of oranje willen spelen. Ze maken kennis met leuke activiteiten en spelen korte wedstrijden. Er wordt gespeeld met een zachte rode bal op een minibaan (6x12 meter). Het racket is tussen de 43 en 56 cm.

Oranje

Oranje

In de tweede fase van Tenniskids wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling. De kinderen (8 t/m 11 jaar) leren nieuwe slagen en technieken die hen helpen om uiteindelijk te kunnen spelen op een grote baan. Er wordt gespeeld op een driekwartbaan (een volledige baan die in de lengte is ingekort tot 18 meter). Er wordt gespeeld met een bal die geschikt is voor het spelen op een driekwartbaan (zachter en lichter dan een gele tennisbal). Het racket is tussen de 56 en 63,5 cm. De wedstrijden worden steeds langer. 

Groen

Groen

Dit is de laatste fase in de voorbereiding op ‘hele baan’ tennis. De kinderen zijn 10-11-12 jaar. Kinderen in deze leeftijd zijn groter en in staat om de hele baan te bestrijken. Technieken, tactieken en atletisch vaardigheden worden verder ontwikkeld. De wedstrijden worden weer wat langer en het wedstrijden spelen speelt een steeds belangrijkere rol. Er wordt gespeeld met een langzame groene bal die geschikt is voor tennis op een hele baan en met een racket dat tussen de 63,5 en 68 cm lang is.

Geel

Na groen zijn kinderen helemaal klaar om op een hele baan te tennissen met de bekende gele bal. Ze beheersen de juiste techniek om op een heel veld rally’s te spelen.